Social Media

Semoga murah rezeki kepada yang FOLLOW ❤

Sedap ke makanan viral tu?

|
Assalammualaikum dan salam sejahtera.
Selamat berhujung minggu semua.
Kononnya nak update blog setiap hari tapi memang tak lahh.
Busy memanjang.
Sesungguhnya sudah 2 bulan RPH aku tak buat, maka dengan itu malam ni kena mengerah tenaga untuk buat RPH. Sila tabah ya!

Hari ni aku nak cerita pasal makan-makan.
Konon nak diet tapi asyik tengelam di laut China Selatan.
Sekarang ni masih belum timbul-timbul lagi! (please help me!!)
Langsung tak ada kesedaran pun!
Badan dah makin gemuk.
Bukan mudah nak turun berat badan tanpa menggunakan ubat, tapi aku nak cuba juga, nak tak nak kena diet. Sila sedar diri! (tak mau guna ubat-ubat dah)

OK, stop cerita pasal diet, Isnin ni sila berazam untuk naik kedaratan ya (diet)
Dalam bulan Ogos, Aku pergi KL temankan adik buat check mata.
Selepas selesai urusan semua tu, cadang nak merayap kat Sogo, konon nak cari parking. Dah la memang tengah sesak masa tu..nak cari arah masuk parking pun jenuh..asyik berpusing banyak kali..last-last terus rasa nak keluar dari kesibukan KL..maklumlah kalau pergi Sogo aku selalu naik LRT je atau orang bawakan ni drive sendiri memang payah sikit la. Terus gerak pergi Alamanda.


Alamanda tempat yang selamat (biasa) sebab tempat selalu aku lepak dan biasa drive sendiri. Nak parking pun mudah. Lepak kat sana, aku tengok movie dan beli barang untuk makan-makan kat rumah kawan. Adik aku pula ajak aku beli mee samyang. Katanya dia pernah rasa..sedap tapi pedas.
Aku yang memang tak ada perasaan bab benda-benda viral ni ikut jelah. Nak juga tau apa yang sedap sangat sebab 1 mangkuk mee segera samyang ni boleh tahan mahalnya dalam RM7 lebih kat Alamanda (hatiku berdetik rugi je beli mee segera semangkuk harga RM7 lebih, lebih baik makan benda yang lagi berkhasiat). Sebenarnya dah lama juga viral tapi buat tak kisah, so kali ni saja je test.



Lepas penat pusing-pusing mall, lepak kat bahagian pokok-pokok buluh ni sambil melihat gelagat manusia dan melepaskan lelah :)
Berbalik pada mee samyang tu, maka aku beli pek hitam dan adik aku beli yang pek kuning (cheese).


Adik aku cakap, yang warna hitam ni dia dah pernah rasa, so dia decide nak cuba perasa cheese. Jadi pagi esoknya kami jadikan mee samyang ni sebagai sarapan.



Taraa aku punya dah siap untuk dimakan. Senang je nak sediakan. Cuma rendam mee dalam 5 minit, toskan airnya dan gaul dengan bahan perasanya.
Rasanya?? wauu memang pedas, muka akan menjadi merah, hidung berair dan mata pun sama. Tapi jenis pedas yang sedap..yang buat korang rasa nak makan lagi. Memang masa makan tu, rasa macam taubat taknak makan lagi tapi lepas tu akan rasa macam ketagih dan terasa-rasa je kat tekak.
So, kalau tak tahan pedas, sediakan air kat tepi siap-siap, karang ada yang terjun dalam kolam lak hahaha.

Lepas tu, saja rasa perasa cheese adik aku, wauu aku rasa lebih suka dengan cheese berbanding yang pek hitam tu sebab rasa cheese tu lebih sedap. Memang best la.


Sekarang ni aku selalu beli yang cheese, 2x je aku beli yang pek hitam tu. Kat speedmart lebih murah berbanding beli kat pasaraya. Untuk jenis mangkuk ni, dalam RM6 lebih je.
Semalam aku jenuh la mencari kat speedmart perasa cheese tapi asyik habis je. So tadi terus beli yang pek besar dalamnya ada 5 bungkus tu.


Sebenarnya, aku nak elakkan beli yang packing (ada 5 bungkus ni) sebab nak elakkan daripada kerap makan mee segera tapi lama sangat cari tak jumpa. Kita relakan jelah. Konon kalau beli yang dalam cup tu target makan sebulan sekali, tapi kalau dah beli 5 pek macam ni..korang rasa kekerapan tu macam mana?



Lega jugalah tekak ni nak makan mee samyang cheese. Memang aku lebih suka perasa cheese. Lepas tu aku tengok ada pek warna biru (ais)..tak tahu la rasa apa kan. Malas nak cuba karang ketagih pulak kan susah.

Masa nak balik dari KL, aku saja nak cuba Spicy Korean Burger tu, yang sebelum ni pernah viral sampai ada yang buat live untuk gambarkan rasanya...so beli la juga. Karang kempunan pula kalau dah lepas musimnya.



Pada aku, rasanya taklah pedas sangat. Setakat biasa-biasa jelah. Nak repeat lagi tu maybe sekadar teringin tu bolehlah.

Sekarang ni kan tengah popular yang Spicy Chicken McDeluxe. Macam best je tengok orang makan. Jangan sampai aku drive-true pergi MCD pulak ye..habis planning diet aku sebab melantak je kerjanya.

Makanan viral yang lain tu aku malas nak ambil port karang makin menjadi-jadi pulak badan aku. Konon nak diet tapi habuk pun tak de..

Pendapat aku tentang makanan viral ni?
Makanan viral ni pada aku biasa-biasa je, tak adalah special sangat pun. Mungkin sebab ia viral, maka makanan tersebut jadi terkenal. Terpulang pada kitalah sama ada nak mencuba atau tidak. Kalau rasa nak cuba boleh cuba, kalau tak nak cuba boleh duduk diam-diam je. jangan sibuk nak kecam itu ini kan. Macam mee samyang ni memang aku suka terutama perasa cheese tapi taklah dijadikan makanan rutin sekadar makan bila rasa nak makan je. Apa-apa pun kita kena bijak memilih makanan yang sihat untuk tubuh badan kita. Jangan terikut-ikut sangat viral tu (pesanan untuk diriku yang makin membesar). Jadilah pengguna yang bijak!

Ok, itu sahaja untuk entry hari ini. Sekian tata dan selamat malam.

p/s: Apa cerita diet? Kalau agak-agak berjaya aku update, kalau masih lagi tengelam dilautan dalam maka jomlah kita ber huhuhuhu je....bye! 😜😜😜

Jam Tangan?

|
Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera.

Lama tak update blog. Maklumlah hari busy sedunia. Aku busy dengan kerja, part-time art design lagi, lepas tu banyak la aktiviti sampai mengabaikan blog. Banyak benda nak share dan membebel.Rindu zaman boleh update blog tiap harikan. πŸ’

Sekarang nak bebel pasal jam, sejak dua menjak ni suka sangatlah buka Instagram tengok jam..aduhh kegilaan apakah ni? Ni bukan segmen iklan ye sebab tak ada siapa nak taja jam free seketul..
Sejak zaman sekolah lagi memang aku suka pakai jam, rasa tak lengkap kalau tak ada jam. Tak kisahlah jam mahal ke murah, mesti kena ada jam. Sampailah sekarang, kalau terlupa pakai jam mesti rasa macam tak syok dan serba kekurangan.

Jam pulak aku tak kisah murah ke mahal, asalkan original. Maksudku bukan tak boleh pakai barang "pasar malam" tapi jenis aku kalau pakai barang "pasar malam" mesti tak tahan lama. Teringatlah suatu ketika konon berkenan sangat pada 1 jam kat pasar malam ni, memang cantik..paling sedih tak sampai sejam dah tercabut, lepas tu masukkan dalam laci kereta je buat simpanan. Begitu juga seterusnya, sebulan atau dua bulan paling lama mesti ada je tak kena..lastly buang dalam tong sampah je. Kan namanya membazir?

Kebanyakkan jam ayah aku yang belikan, terutamanya time sekolah hehehe.

Ini jam yang aku beli dengan hasil sendiri. Masa ni aku buat master kat UKM, so ada la buatbisness jual supplement dan online so untungnya kita beli jam jelah. Konon reward pada diri sendiri.


4 tahun setia bersama




Jam ni jenama ALBA, aku beli kat city chain. Kulit aku memang masuk colour gold, kalau silver macam tak masuk je, bak kata orang tak ada seri. Tapi yang tak syoknya mata orang akan mengerling kalau aku pakai jam ni sebab macam pakai gelang emas besar je terletak kat tangan. Risau juga kalau boleh mengumpan perompak. Lepas tu, masa aku mengajar, boleh pulak student tegur "Cikgu, jam cikgu emas ke?"...aku pun rasa macam haaa...macam emas ke aku pakai??

Jadi aku akan elakkan untuk pakai jam ni kalau nak keluar shopping atau jalan-jalan. Melainkan kalau tak ada pilihan sebab jam lain susah nak cari (maklumlah letak merata-rata) hahaha. So aku pakai jam ni bila ada urusan rasmi, pergi kerja (itu pun kadang-kadang) sahaja. Serius aku sayang jam ni walaupun ia agak berat sikit.

Lepas tu, aku rasa aku perlukan jam basahan untuk pergi kerja sebab risau pakai "gelang emas" selambak ni sebab macam menarik perhatian orang je kan. Aku beli jam Casio, murah je jam ni tapi alhamdulilah lama dah berkhidmat dengan aku.


Jam Casio ni memang saja nak pakai tali merah sebab nampak lebih menarik dan tertarik je. Memang menjadi jam kesukaan sekarang ni sebab nampak lebih santai je. Pergi kerja pun memang pakai jam ni. Merah kan berani? Jam ni aku beli dalam RM150 lebih kurang masa tu. Murah dan cantik hahaha.

Pada ulangtahun kelahiran aku yang ke teetttt adalah orang bagi hadiah jam. So just sentimental value la.


Dia bagi Casio gold, walaupun aku kurang minat designnya tapi aku tetap besyukur but aku tak nak pakai dah jam ni sebab malas ingat kisah lama. Simpan jelah dalam almari ye sebagai kenangan.

Dan sekarang ni asyik je mengintai Fossil punya jenama. Suka design jam tu. Maklumlah Cik Alba dah berusia 4 tahun (beli 2013) dan Casio Red dah umur 3 tahun (beli 2014) so macam rasa nak ganti yang baru je tapi selalu ingatkan supaya jangan membazir. Harap hasutan hawa nafsu tu ditiup jauh-jauh. Pakai apa yang ada sampai tak boleh nak pakai lagi. Setakat ni Alba dan Casio aku masih tip top dan memang puas hati!





Aduhai bekenan pulak design macam ni. Gigil-gigil tangan je nak beli tapi tahan-tahan je nafsu ni. Kena ingatkan diri agar jangan membazir perkara-perkara kehendak yang bukan-bukan ni. Melainkan kalau ada yang nak sponser kan 😍😍😍.

Tak apa, tahan dulu ye kehendak tu.

Tak kisahlah, jam mahal ke, jam murah ke asalkan kita menepati masa. Melainkan kalau jenis manusia pakai jam juta-juta tapi jenis tak tepati masa...pakai jam mahal tapi "bodoh" tak reti tengok jam..oppps!!


Dengan wang anda dapat membeli jam tetapi tidak dapat membeli waktu.

Jap-jap!, korang nak try tak serum green tea untuk muka?? serius memang best dan sangat berkesan. Jom kita clik-click banner kat bawah:

https://2.bp.blogspot.com/-cTgczzbveYo/WdDPmE5EHaI/AAAAAAAALcw/FFObRp2gMoocjvcMoj2il2ATbGyXHl-EwCLcBGAs/s1600/WANAGREENTEASERUM.gif

ok BYE!!

Foundation Murah yang Bagus: Review ESSENCE Stay All Day 16hrs Long Lasting Makeup

|
Assalammualaikum w.b.t

Terasa nak share benda baik untuk tatapan bersama.
Benda baik perlulah dikongsi tapi yang tak bagus pergi duk diam-diam dan main jauh-jauh ya.
Blog Cik Farah bukan blog nak kecam-kecam produk dan kecam orang. Tak nak tambah saham dosa, jenuh nak menjawab nanti.

Untuk semua review Cik Farah, totally Cik Farah akan share benda yang best dan sedikit komen ikhlas dan jujur sebagai pengguna.

Tempoh hari, aku ke Watson sebab nak beli pelembab muka yang semakin kehabisan stock jadi dalam masa yang sama nak cari foundation yang mesra untuk everyday use. Kalau boleh nak cari harga yang berpatutan dan bagus. Maklumlah muka pun kena jaga juga tak nak la foundation yang macam make-up sekati. Sebab secara tak langsung foundation yang tebal-tebal dan heavy sangat akan menimbulkan banyak jerawat. Kulit tak bernafas nanti. Kang kau buka make-up dan macam hantu pulak muka tu. Jadi lebih baik menjaga muka yang original daripada sentiasa nampak fake padahal hanya kesan make-up sahaja. Sayangilah kulit anda!

Lepas sibuk tinjau meninjau aku terasa nak cuba produk Essence ni, sebab sebelum ni dalam group WhatsApp ada ahli group asyik bertanya tentang foundation Essence ni sebab selalu habis. Kalau selalu habis tu maybe sebab bagus kot! So apa kata kita cuba..mencuba tak salah kan??


Belek punya belek ada 3 ketul je foundation ni kat rak, so aku decide nak ambil yang paling cerah yang berada di rak tu. Aku ambil code 03 soft porcelain.

 Ingredients

Selepas buka boleh pakai selama 12 bulan!
ESSENCE Stay All Day 16hrs Long Lasting Makeup ni aku beli kat Watson.
Code:  03 Soft Porcelain
Berharga: RM 21.90
Isipadu: 30 ML

Untuk foundation yang isipadu 30 ML dan hanya berharga RM 21.90 ini adalah sangat berpatutan pada pendapat aku.
Teksturnya sangat ringan dan mudah menyerap ke dalam muka.


Gambar kat atas menunjukkan muka aku yang disapu foundation dengan muka original no make-up. Memang kurang perbezaan sebab setakat ni kulit aku tak ada masalah. Jerawat sikit-sikit tu biasalah.


Sapuan nipis, just 1 layer je sapu kat muka. Aku just pakai foundation Essence ni sahaja, tanpa pakai sebarang bedak atau pelembab.



Gambar di atas ni, gambar masa nak pergi kerja. Just letak pelembab, foundation Essence dan bedak kompak sahaja. Mood malas nak make-up.

Gambar tudung kuning ni terajin pulak nak make-up.

Review aku secara keseluruhan:

Apa yang best?:
- Tahan lama, dari pagi sampai petang masih tahan
- Tak bercapuk
- Tekstur sangat ringan dan mudah menyerap ke dalam kulit
- Tak rasa melekit
- Murah
- Full cover- medium to full
- Senang pakai, letak kat muka dan dap-dap dengan span/ dengan tangan pun boleh

Yang tak best?
- Kena pakai banyak untuk cover kesan parut yang ketara sebab foundation ni ringan, maybe pakai 2 layer atau lebih
- Warna sedikit gelap- jangan pilih colour yang sama warna kulit tapi pilih yang lebih cerah lagi sebab nanti muka nampak gelap. 


Tips:
Nak nampak lagi smooth elok korang pakai primer atau cream/pelembab dan jangan lupa lepas tu cover dengan compact powder/bedak baru lebih tip top! Jangan lupa guna makeup remover untuk tanggalkan foundation tu ya!

Komen Cik Farah:
Untuk everyday use sangat aku suggest. Foundation yang bagus dan murah. Mampu milik!

Review De'Xandra Inspired Perfume: Best ke De'Xandra Inspired Perfume?

|
Assalamualaikum..

Semestinya aku addicted pada perfumes!


Memandangkan stock perfumes aku makin berkurangan dan promosi De'Xandra Inspired Perfume yang semakin meletup-letup tu membuatkan aku ingin mencuba kehebatan perfume ini.
Sebab nak juga tau, betul tak setanding original baunya.
Kalau original confirm kena sediakan duit paling kurang RM200 untuk sebotol kan.
Jadi nak juga berjimat cermat, dengan harga RM65 sebotol banyak juga jimat tu. Boleh beli bau-bau dari jenama terkenal yang mahal.




Mula-mula tu aku order 2 botol perfume.
Memandangkan lama mengidam dah nak Chloe dan nak cium bau Petite Cherie so terus order 2 botol.
Memang syok sangat bau Chloe dan Petite Cherrie ni seperti yang digambarkan.
Lepas tu, order lagi hyponese-lancome dan my sepupu order gucci-flora
Latest, ada promosi De'Xandra terus rembat 3 botol sekali gus, 212 sexy, tresor midnight rose dan Salvatore Ferragamo - Signorina.


Jatuh cinta dengan bau ni!!
Nak review sikit tentang bau-bau ni, that mean perfume De'Xandra yang pernah aku cium.

Review Bau:

Annick Goutal - Petite Cherie - Bau fruity, suka sangat sebab bau pear dia segar, bau-bau peach sikit. Kurang lasting pada my skin tapi serius aku suka. Habis dah!
Chloe - Chloe - Aku pernah cium versi original, 90% like original. Bau rose-rose sikit dan nyaman. Rasa macam elegent je pakai. Lasting pada aku.
Lancome - Hypnose - Original aku pernah cuba, bau sama but feel tu macam tak sama bila cium original. Dengan aku moderate lasting.
Gucci - Gucci Flora - Semerbak wangi! Lama-lama bau soft je. Lasting with me! Bukan beli tapi sembur orang punya! Bau ni pada aku ramai sangat orang pakai. Tapi kehalusan bau yang original tu memang tak ada tandingannya.
Carolina Harrera - 212 Vip - Bau ni tak lasting pada aku. Bukan kategori bau yang aku suka. Bau dia macam unisex maybe. Bagi ayah.. Tapi aku cium bau bila ayah pakai semerbak tapi dengan aku tak sesuai kot. Pening!
Salvatore Ferragamo - Signorina - Mula-mula sembur bau semerbak giler, lama-lama bau rose yang soft memang mendamaikan jiwa. Syok gile. Lasting for me!
Lancome - Tresor Midnight Rose - Serius ! aku jatuh cinta dengan bau ni. Aroma rosenya begitu mengoda. Rasa berkeyakinan dan bau sexy! Rasa macam tak puas je cium. Lasting juga!


My Review:

Yang Best:
90-99% like original. Saiz 35 ml senang letak dalam handbag
Boleh memiliki bau mahal dengan harga yang mampu milik
Boleh bertukar-tukar perfume sebab banyak pilihan

Yang Tak Best:
Maybe ML dia cuma 35 ml, sesiapa jenis mandi perfumes tu faham-fahamlah, tapi cik Farah tahan berbulan-bulan juga.

Komen Cik Farah:
De'Xandra Inspired Perfume memang berbaloi untuk dimiliki. Korang boleh jimat duit tu daripada beli perfumes original yang beratus-ratus. Tapi perasaan pakai inspired perfumes memang berbeza dengan original tapi ada aku kisah.. Janji hakak wangi sepanjang hari. Sampai student selalu cakap..wanginya cikguuuu...😜😜😜😜
Setakat ni 6 botol dah aku beli De'Xandra Inspired Perfume. Tu tandanya memang syok. So recommended untuk dicuba!
De'Xandra Inspired Perfume
Isipadu: 35 ML
Harga: RM65 sebotol/ RM120 2 botol
Hope De'Xandra Inspired Perfume boleh banyakkan lagi pilihan untuk bau-bau yang lebih mengancam macam Pleasures EstΓ©e Lauder.

Bye!

Keliru nak dapatkan  De'Xandra Inspired Perfume yang original?
Jom beli dekat De'Xandra Agent
Call/SMS/Whatsapp
Zamri : 013-337 9905
#servisterbaik!

Tempahan Design Blog Pink Lady Body Perfection

|
Assalammualaikum,

Ok last update untuk hari ni bagi tempahan design blog.
Termengah menaip kat keyboard.
Kali ni nak review blog design lagi.

Ini adalah blog bisness bertemakan jualan produk kesihatan.
Kalau nak dapatkan produk Pink Lady Body Perfection boleh PM tuan blog bukan PM Cik Farah tau.

Thema: Pink (sesuai dengan thema produk)
2 column

Jom tengok header:


Cik Farah buat thema pink sesuai dengan kehendak tuan blog.

Full template seperti di bawah:


Kalau nak tengok versi original kena pakat-pakat servu blog beliau. Lepas tu boleh shopping sekali.


Suka tak design Cik farah? Rasa nak memiliki design sendiri untuk blog peribadi atau bisness?
Jika betul-betul berminat boleh hubungi Cik Farah ya, what apps je Cik Farah, insyallah akan dibalas.


Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header

Promosi hanya untuk full template sahaja tau! Rugi kalau tak tempah awal-awal sebab Cik Farah hanya ambil limited je tau. Ok tata.. πŸ’–πŸ’–


Tempahan Design Blog Hanis Zulaikha

|
Assalammualaikum dan dalam sejahtera.

Misi update review tempahan design blog Cik Farah masih diteruskan.

Kali ni nak review tempahan daripada Hanis Zulaikha.
Hanis minta 2 column.
Thema pink putih!
Thema lace-lace like girly

Jom skodeng header milik beliau.


Jom intai template beliau pulak:


Nak tengok original view tak?? Jom pergi melawat blog beliau. Best macam-macam info ada, beliau juga ada jual pelbagai jenis produk :)


Suka tak design Cik farah? Rasa nak memiliki design sendiri untuk blog peribadi atau bisness?
Jika betul-betul berminat boleh hubungi Cik Farah ya, what apps je Cik Farah, insyallah akan dibalas.




Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header

Promosi hanya untuk full template sahaja tau! Rugi kalau tak tempah awal-awal sebab Cik Farah hanya ambil limited je tau. Ok tata.. πŸ’–πŸ’–

Tempahan Design Blog Mahira Majme

|
Assalammualaikum,
Hari ni free so kita pulun update segala jenis tempahan design blog ye.
Kali ni design blog dari Mahira Majme.
Thema yang dikehendaki oleh tuan blog adalah:
Warna: Purple slow with putih
Thema bunga-bunga

Jom intai header beliau.


Cik farah letakkan bunga warna purple sebagai penghias header.

Jom kita tengok full template beliau pula:


Screen shoot ni tak sama dengan original view. Kalau nak tengok original view boleh singgah ke blog:



Suka tak design Cik farah? Rasa nak memiliki design sendiri untuk blog peribadi atau bisness?
Jika betul-betul berminat boleh hubungi Cik Farah ya, what apps je Cik Farah, insyallah akan dibalas.



Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header

Promosi hanya untuk full template sahaja tau! Rugi kalau tak tempah awal-awal sebab Cik Farah hanya ambil limited je tau. Ok tata.. πŸ’–πŸ’–


Tempahan Design Blog Serba Dagang Online

|
Assalammualaikum.
Kali ni Cik Farah nak review blog bisness pulak.

Thema merah putih.
2 column.
biz theme.

Jom tengok header:


Blog ni memang khas nak buat blog pre-order dari China. Sesiapa nak join boleh contact tuan blog.

Full template seperti di bawah:

Screen shoot ni sedikit berbeza daripada original sebab kita zoom outkan gambar. Nak tengok original boleh lawati blog di bawah:


Sekian itu sahaja untuk review hari ini, jika betul-betul berminat boleh hubungi Cik Farah ya, what apps je Cik Farah, insyallah akan dibalas.




Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header

Promosi hanya untuk full template sahaja tau! Rugi kalau tak tempah awal-awal sebab Cik Farah hanya ambil limited je tau. Ok tata.. πŸ’–πŸ’–

Tempahan Design Blog Cik Shaa

|
Assalammualaikum dan dalam sejahtera.

Mood tetiba baik nak update tempahan customers. Serius banyak lagi dalam draf perlu update.
Nanti customers I merajuk siapa nak pujuk??

Kali ni nak review tempahan daripada Cik Shaa.
Cik Shaa minta 2 column.
Thema pink putih!
Simple tapi menarik.

Jom skodeng header milik beliau.


Gambar di bawah full template milik beliau.


Cik Farah snap dari blog design Cik Farah sebab nak full view agar tak terlalu panjang.
Kalau nak tengok original, jangan malu dan segan click link di bawah dan jangan lupa follow!


Suka tak??

Sekian itu sahaja untuk review hari ini, jika betul-betul berminat boleh hubungi Cik Farah ya, what apps je Cik Farah, insyallah akan dibalas.




Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header

Promosi hanya untuk full template sahaja tau! Rugi kalau tak tempah awal-awal sebab Cik Farah hanya ambil limited je tau. Ok tata.. πŸ’–πŸ’–


Tempahan Design Blog WHN LEGACY ENTERPRISE - PRODUCT & BEAUTY SUPPLIES

|
Assalammualaikum dan selamat petang.
Jom kita review tempahan design blog customers ye.

Sebelum ni sis ni ada tempah design blog dengan sis ni
Boleh rujuk entry ini ya.

Alhamdulilah untuk blog terbaru beliau pun masih buat tempahan dengan Cik Farah.
Kali ni beliau dah tukar logo syarikat.
Sis ni minta thema hitam, hijau dan pink
3 column

Jom kita tengok header beliau.


Masih mengekalkan identity terdahulu tetapi menyerlahkan thema hijau.
Alhamdulilah beliau puas hati.
Gambar bawah ni full template beliau :)



Kalau nak tengok versi original, jom singgah blog beliau:




Sekian itu sahaja untuk review hari ini, jika betul-betul berminat boleh hubungi Cik Farah ya, what apps je Cik Farah, insyallah akan dibalas.



Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header

Promosi hanya untuk full template sahaja tau! Rugi kalau tak tempah awal-awal sebab Cik Farah hanya ambil limited je tau. Ok tata.. πŸ’–πŸ’–


Jap-jap!, korang nak try tak serum green tea untuk muka?? serius memang best dan sangat berkesan. Jom kita clik-click banner kat bawah:


https://2.bp.blogspot.com/-cTgczzbveYo/WdDPmE5EHaI/AAAAAAAALcw/FFObRp2gMoocjvcMoj2il2ATbGyXHl-EwCLcBGAs/s1600/WANAGREENTEASERUM.gif

Tempahan Design Blog Cik Nunu

|
Assalammualaikum.

Hari ni nak update untuk customers punya tempahan design blog.
Maaf lah lama tak update, tugas hakiki menyebabkan Cik Farah sedikit kebusyan ya.
Kali ni nak update tentang tempahan daripada Cik Nunu.

Cik Nunu berminat dengan 3 column.
Thema simple.
Warna baby pink dan baby blue.

 Header Cik Nunu
Cik Nunu hanya inginkan gambar beliau sebagai penghias header.



Jom tengok full template beliau.


Kombinasi warna ni sangatlah ceria dan menarik.


Dan di bawah ni watermarknya.

Jom serbu blog Cik Nunu:


Berminat tak dengan design Cik Farah?

Sekian itu sahaja untuk review hari ini, jika betul-betul berminat boleh hubungi Cik Farah ya, what apps je Cik Farah, insyallah akan dibalas.



Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header

Review MYLARA Skincare

|
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca blog Cik Farah.

Lama Cik Farah tak update blog kan.
Maklumlah busy dengan tugas hakiki.

Hari ni aku nak review satu skin care yang best sangat. Of course barang baik kena la sharing is caring ya!

Korang pernah dengar tentang MYLARA Skincare? Kalau tak pernah dengar mari sini aku terangkan serba sedikit ya.

Mengenai MYLARA SKINCARE

MYLARA skincare adalah hasil dari gabungan tenaga professional dalam merumus formulasi set penjagaan wajah untuk kekal sihat dan terawat. Dirumus dari ekstrak tumbuhan dan buah, MYLARA sesuai digunakan buat semua jenis kulit wajah, seawal usia 14 tahun hingga 60 tahun. MYLARA mengerti bahawa kulit wajah adalah aset yang memerlukan perawatan khusus dan selamat. Bukan sekadar produk penjagaan wajah, MYLARA adalah jawapan kenapa anda sudah tidak perlu berlindung di balik wajah kusam dan bermasalah!

MYLARA skincare dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP. Bahan-bahan serta formulasi yang dihasilkan telah diuji secara klinikal dari aspek keberkesanan dan keselamatan berlandaskan syarat-syarat pengilang GMP. Tiada ujikaji pada haiwan dijalankan. 

Berkesan merawat
1. Kulit kusam
2. Kulit berminyak
3. Jerawat 
4. Jeragat 
5. Parut jerawat
6. Hiperpigmentasi
MYLARA Skincare ni dia ada bekas khas yang korang senang nak angkut ke mana-mana dan senang nak bawa travel.




Aku try basic set dan Aqua Essence.
Collagen Cleanser

1) 4-in-1 Collagen Cleanser (60ml)

Deskripsi : Pencuci wajah yang mempunyai 4 fungsi utama yang boleh menghapuskan kesan-kesan make-up, minyak dan kekotoran. Menghapuskan make up pada mata dengan lembut serta ekdfoliasi ringan untuk wajah yang lembut, licin dan cerah.
TEKSTUR : Gel pencuci berwarna ‘pink muda’ (pewarna dari ekstrak mawar, tidak menyebabkan jerawat kerana bukan pewarna sintetik) yang mesra pengguna, lembut, berbau harum, serta multi-fungsi. Wajah terasa segar setelah menggunakannya. Tidak terlalu berbuih lantas berhasil mengekalkan kelembapan wajah.

Manfaat utama :
- Praktikal, bersih dan efektif
- Fungsi 4 dalam 1 yang boleh dilakukan di rumah
- Membersih wajah
- Eksfoliasi lembut
- Menyamakan tona kulit dan melembutkan
- Menganjalkan kulit
- Menyerikan wajah

Bahan utama :
Ekstrak Betik - melembap, menghilangkan pigmentasi, mengurangkan kedutan
Minyak Kelapa - anti iritasi, memberi kelembapan
Ekstrak Lidah Buaya - melembap dan melembut
Kolagen larut - memberi kelembapan, melembutkan, anti penuaan

Cara Penggunaan : Cuci muka dua kali sehari dengan mengikuti dua langkah berikut:
- Pamkan 1-2 kali pencuci muka ke atas tangan yang basah , buihkan dan ratakan ke atas muka dan leher.
- Bilas dengan air suam secukupnya dan biarkan kering sebelum menggunakan Mylara Pore Refining Facial Toner.

My review: Bau dia sangat wangi dan segar, masih terbayang-bayang harumannya. Syok sangat. Bila lepas basuh muka tu muka rasa lembut sangat.

Aqua Essence

2) Facial Toner (60ml)

Deskripsi : Pelembap wajah yang membantu prose semulajadi kulit iaitu membersih dan membaikpulih dengan mengecilkan pori-pori, menyeimbang kelembapan dan kandungan minyak, membuat kulit terlihat sihat, tegang dan berseri.
TEKSTUR : Penyegar yang berwarna ‘pink muda’ yang sangat sesuai untuk menyegarkan wajah di samping menyahtoksin di pori0pori supaya bebas kuman penyebab jerawat. Pori-pori yang bersih mampu merapat dan menghasilkan kulit wajah yang licin dan cerah natural.

Manfaat utama :
- Membuat kulit terasa bersih dan segar
- Mengandungi bahan-bahan yang aman buat kulit : Rosehip, Licorice, Aloe Vera
- Sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitive
- Bebas pewarna dan bahan kimia berbahaya yang boleh merosakkan kulit

Bahan utama :
Minyak Rosehip - anti-penuaan, melembapkan
Ekstrak Licorice - anti-irritasi, mencerahkan
Ekstrak Aloe Vera - melembap dan melembut
Witch Hazel - anti-jerawat, melembapkan, menyegarkan kulit

Cara Penggunaan : Selepas mencuci muka, di atas permukaan kering;

- Basahkan kapas dengan toner secukupnya. Ratakan perlahan di muka dan leher dengan arah ke atas.
- Untuk perlindungan optimum, gunakan Mylara Matte CC Cream atau Mylara Revitalizing Night Cream selepas toner.

My Review: Aku pakai Aqua Essence, memang menyerap ke dalam kulit. Bau segar sangat. Kulit jadi makin halus dan paling best liang roma pun mengecil bila lepas bilas.

Matte Miracle CC Cream SPF 30

3)  Matte Miracle CC Cream SPF 30 (7g)

Deskripsi : Krim multifungsi yang berkesan melindungi kulit wajah dari sinar matahari yang bahaya dengan SPF 30. Terbukti secara secara klinikal dapat meningkatkan tekstur kulit dan memberi kelembapan yang secukupnya dengan warna matte yang elegan. “CC’’ bermaksud color corrective, dan ia terdiri dari primer pencerah wajah, foundation ringan, pelembap, dengan bahan-bahan anti-penuaan dan pemangkin kolagen.
TEKSTUR : Krim multi-fungsi yang berciri ‘matte finishing’ tidak menyebabkan wajah berminyak seharian. Foundation ringan yang terkandung dalam CC Cream ini memberi ‘instant dewy look’ dan ‘natural glow’ yang wanita Asia idamkan dengan calitan minimal. ‘Matte CC Cream’ tidak menyumbat pori-pori kerana dihasilkan dengan teknologi Korea iaitu ‘Nano-size molecule’.

Manfaat utama :
- melindungi dari sinar matahari
- membantu melembap dan melembutkan kulit wajah
- tekstur ringan dan lembut
- 97.7% natural
- sesuai untuk semua jenis kulit

Bahan Utama :
Minyak Argan - melembap, menegangkan (prokolagen)
Titanium dioxide - melindungi dari sinar matahari, anti-cancer (kulit)
Serbuk mutiara - mempercepat pertumbuhan kulit baru, regenerasi kolagen

Cara penggunaan : Selepas penggunaan toner, sapukan CC Cream 15 minit sebelum terdedah kepada sinaran matahari. Adalah digalakkan untuk menambah sapuan selang 2 jam jika masih terdedah kepada sinaran matahari.
My review: Aku pakai day cream ni sebelum pakai foundation. Sebenarnya tak pakai foundation pun dah cun pakai cream ni je. Sangat rata dan wajah smooth je. Jadi tak perlu make-up tebal kalau nak keluar. Selalunya kalau keluar seharian kulit aku kering, tapi bila pakai cream ni alhamdulilah kulit rasa lembab je. Bebas sinaran cahaya matahari!



4) Revitalizing Night Cream(7g)

Deskripsi : Krim malam yang berfungsi mencerah yang masuk jauh ke dalam lapisan wajah untuk menyubur dan melembap kulit sehingga 8 jam. Membantu menghapus noda dan mencerah seawal 14 hari pemakaian dengan bahan-bahan yang terbukti secara klinis.
TEKSTUR : Krim malam yang sangat melembapkan dan tidak melekit seperti krim-krim kilo di pasaran. Dihasilkan dengan bahan mentah import berkualiti tinggi dan dijamin merawat wajah secara optimum sepanjang malam. Krim berwarna ‘pink muda’ mempunyai bahan aktif buah berry yang secara saintifik membuktikan kesan pencerahan dan antioksida 10X lebih berkesan dari bahan aktif lain.

Manfaat utama :
- Menyamakan tona wajah, mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
- Membantu memulihkan dan mencerah kulit wajah
- Menghapus tanda-tanda penuaan
- Pelembap malam yang tidak melekit
- Bebas MERKURI

Bahan utama :
Alpha Arbuntin - Mengurangkan noda hitam, menghalang produksi enzim tyrosinase
Beeswax - melindungi dari kotoran sekitar, melembap
Vitamin C - Anti-oksida, anti-cancer, menggalakkan produksi kolagen
Vitamin E - Meremajakan, melembap
Ekstrak Aloe Vera - Melembap, melembutkan

Cara Penggunaan : Sebelum tidur, selepas penggunaan pencuci muka dan toner;
- Dengan menggunakan hujung jari, sapukan lapisan nipis ke muka dan leher.
- Untuk penyerapan sempurna, dengan perlahan, urut wajah selama 1-2 minit.

My review: Memang best night cream ni lembut je pada kulit. Bila bangun pagi tengok kulit pinkish je. Makin cerah je. Serius aku suka. Jerawat pun makin pudar! Makin glowing je wajah!

MENYEMPURNAKAN KULIT ANDA DI SETIAP FASA
Korang jangan risau nak cuba skincare ni sebab dia ada fasa-fasa untuk merawat kulit, ramai yang berjaya ye. Jom kita baca fasa-fasanya:

MINGGU 1-2 :
FASA 1 - DETOKSIFIKASI

Tindakan Klinikal:
Penyerapan di bawah permukaan kulit akan menghilangkan sel-sel mati yang menyebabkan pori tersumbat dan menyembuhkan kesan pertumbuhan jerawat.
Hasil/Kesan:
Kulit anda akan mula serasi terhadap proses detoksifikasi. Kulit akan mula terasa gatal, kering dan kemerahan, namun akan mula berkurang menjelang akhirnya fasa 2.
Tona kulit anda akan mula kelihatan lebih sekata.


MINGGU 2-3 :
FASA 2 - PEMULIHAN

Tindakan Klinikal :
Kulit mula menghasilkan sel-sel normal yang sihat. Sel-sel pigmen mula membebaskan melanin secara lebih sekata. Sel-sel baru juga dikuatkan dengan penggunaan secara konsisten seperti yang disarankan.
Hasil/Kesan:
Keadaan kulit anda pada fasa ini sedang disesuaikan dengan system penggunaan produk ini. Anda akan dapat melihat kulit anda menjadi lebih tegang, licin, lembut dan bersih.



Minggu 3-4
FASA 3 - PENYEIMBANGAN

Tindakan klinikal:
Sel-sel kulit sedang diserasikan dengan baik ke dalam sistem untuk proses transformasi kulit.
Hasil/Kesan:
Kulit anda akan kelihatan dan rasa lebih bersih, berseri, lembap dengan tona yang lebih sekata.

Minggu 4-5
FASA 4 – WAJAH BARU

Tindakan Klinikal:
Kulit anda akan kelihatan seperti kulit baru yang telah dihidupkan semula. Adalah amat digalakkan untuk meneruskan penggunaan yang konsisten untuk mengekalkan khasiat dan kelembapan yang mencukupi bagi kulit anda.
Kesan:
Anda seperti dilahirkan semula dengan kulit wajah yang baru! Kulit anda sekarang tentunya lebih berseri-seri dengan tona yang sekata di samping kelihatan lebih muda dengan mengekalkan penjagaan agar sentiasa sihat!

Nak share sikit kulit Cik Farah selepas memakai MYLARA Skincare ni:

Ini gambar aku selepas pakai cleanser, aqua essence dan night cream. Maaf pipi tembam!

 
Masa ni kalut nak pergi class, pakai day cream dan bedak compact je.
 
Yang ni baru pakai day cream dan foundation. Lagi smooth je rasa. Tak bercapuk langsung!
Review keseluruhan Cik Farah: Skincare ni sangat best, boleh mengecilkan liang roma, jerawat yang besar pun makin berkurangan dan wajah makin pinkish, cerah dan glowing. Tak menyesal mencuba!

 Ok tu testimoni cik farah. nak lihat yang lain??? mesti lagi gempaq kan.











Apa lagi, kalau nak kulit cun melecun kenalah cuba MYLARA SKINCARE. Pasti terpesona je nanti.

Kat mana boleh dapatkan MYLARA SKINCARE ni?
Atau korang boleh whatsapp terus ke 013-9200960
Korang juga akan di guide oleh Dr.Mai sendiri dan sebarang pertanyaan atau kemusykilan korang boleh direct tanya kat beliau.
# Ini adalah testimoni dan pengalaman peribadi saya menggunakan produk Mylara Skincare. Sebarang kesan yang terjadi kepada pengguna selepas penggunaan produk ini bukan dalam tanggungjawab saya.

Custom Post Signature

Custom Post  Signature