Sunday, December 25, 2016

Tempahan Edit Blog 2016-2017

PROMOSI TEMPAHAN EDIT/DESIGN BLOG HANYA 
RM XX.00 SAHAJA (HARGA MAMPU MILIK)
💟(Untuk entry terbaru boleh rujuk/scroll di bawah)💟

Assalamualaikum,
Alhamdulilah ramai yang menempah sempena promosi harga untuk edit blog ni.😍
Promosi ini untuk full template only..kalau nak asing-asing harga akan jadi normal, jadi rugi kala korang tak buat tempahan full template sekarang.

Bagaimana pula kalau ada special request macam nak buat create blog, tapak blog or lain-lain permintaan yang tidak kena mengena dengan template..itu kita boleh bincang sebab harga masih lagi mampu milik.

Harga Cik Farah mahal? Rasanya dah sangat berpatutanlah..sebab Cik Farah juga bukan setakat design kat PS tapi kena bersengkang mata edit HTML kat blog, sila compare template Cik Farah dengan template orang lain..kalau nak kelainan (pasti berbezakan...), nak harga10 sen sila design sendiri..😛😛😛.


PAKEJ FULL TEMPLATE
  • Header
  • Template Body (sidebar, post body, blockquote, ect)
  • Footer
  • Tab Menu (mengikut permintaan)
  • Review Blog (percuma mengikut permintaan, kalau tak nak boleh bagitahu awal-awal; secara tak sengaja up trafik blog korang)
  • Template mesra SEO (coding template akan dioptimakan untuk mesra SEO)

TEMPOH MASA 3-7 HARI, BERGANTUNG PADA GILIRAN ANDA.

FULL PAYMENT


Saya hanya mendesign template dan edit blog sahaja, tidak mengambil khidmat untuk "create atau buat blog atau update entry anda/ubahsuai kandungan entry/blog anda- jika inginkan semua itu boleh berbincangan dan ada cas tambahan dikenakan.

Untuk maklumat lanjut boleh rujuk dan buat pembacaan DI SINI.


Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header

#Untuk promosi ini Cik Farah ambil limited je tau, siapa cepat dia dapat!

Thursday, December 22, 2016

Kebaikan Evening Primrose Oil (EPO)

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Lama Cik Farah tak kongsi info kesihatan.
Sebenarnya asyik bertanggung je untuk share info kesihatan berguna ni.

Cik Farah dah lama amalkan Evening Primrose Oil(EPO) ni tapi sebab dah rasa badan sihat terus tak amalkan lagi. Tapi sebelum tu nak bagitahu apa itu evening primrose??

Apa itu evening primrose oil?

Evening Primrose Oil adalah salah satu jenis minyak yang dihasilkan dari tanaman Evening Primrose. Tanaman ini termasuk dalam tanaman liar yang banyak ditemukan di kawasan Amerika Timur dan juga Amerika Utara.   

Kembali kepada tajuk perbincangan kita. Evening primrose ni aku amalkan masa zaman kampus lagi sebab masa tu masalah sengugut, so lepas makan tu alhamdulilah masalah sengugut berkurangan dan tak sakit lagi bila bulan mengambang.

Aku beli jenama Seven Seas kat Guardian (RM70.00 ++)

Aku beli 3 pack sekali gus (pakej 3 pack) jadi tahan 3 bulan punya stock sebab 1 pack ada 30 soft gel.

Dulu aku ada masalah period tak teratur, so sebab leceh sangat aku pergi klinik sebab nak minta ubat hormon.. Alhamdulilah dapat doctor yang bagi nasihat yang baik, dia taknak bagi aku pill horman sebab aku belum kawin, takut effect lepas berkahwin...dia nasihatkan aku ambil supplement seperti evening primrose untuk masalah wanita ni.

Alhamdulilah lepas makan, period pun ok lepas tu kulit rasa lembab, dan mengurangkan rambut gugur.

Tapi sekarang ni aku ambil semula dan tukar jenama, sebelum ni pakai Seven Seas tapi lepas tu aku tukar kepada Eurobio.. Konon nak try brand lain sebab sebelum ni pernah ambil vitamin C Eurobio dan sangat best! Pilih brand yang best dan berkesan je (rajin kita review yerrr)



Brand Eurobio Evening Primrose ni aku beli kat farmasi, beli botol besar terus 120 softgel je..senang tahan 4 bulan. Rm 52 je kat farmasi, (Watson dan Guardian rasanya tak ada brand ni). Alhamdulilah rasa serasi juga dengan brand ni, kulit rasa lembab je, rambut kurang gugur dan period kembali ok. Lepas tu sistem penghadaman pun bagus senang nak membuang pagi-pagi 😉

Lega botol besar terus!

Jenis soft gel, dalamnya jenis berminyak, walaupun besar senang je telan...

Antara kebaikan EPO yang boleh kongsikan;
  1. Membantu mengawal kitaran haid.
  2. Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS) – iritasi, sakit kepala, sakit payudara dan senggugut.
  3. Mengurangkan simptom putus haid – panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj.
  4. Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri – bermanfaat kepada kulit yang kering, berumur atau berminyak. 
  5. Melegakan ekzema dan alergi kulit.
  6. Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kulit kepala yang gatal.
  7. Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah. 



Kebaikan Dan Khasiat Evening Primrose Oil (EPO) 
#Info tambahan

Kebaikan EPO Terhadap Kesihatan kulit :~

  • Evening primrose oil pada awalnya digunakan secara meluas untuk mengurangkan masalah kulit seperti keradangan, kegatalan, kulit kering dan berkeruping (scaling) serta alahan. Kajian saintifik telah membuktikan Evening Primrose oil (EPO) mampu mengurangkan symptom eczema dan dermatitis iaitu sejenis penyakit kulit. EPO baik diamalkan oleh kanak-kanak dan dewasa yang menghadapi masalah kulit.
Kebaikan EPO Melegakan Symptom Prahaid (Pre Menstrual Syndrom):~

  • Kajian saintifik membuktikan EPO mampu membantu wanita yang mengalami symptom pra-haid (premenstrual syndrom PMS) seperti kemurungan, perubahan mood dan ketidakselesaan payudara .
Diabetic Neuropathy:~
  • Diabetic neuropathy merupakan masalah sistem saraf yang disebabkan oleh penyakit diabetes/ kencing manis. Antara symptom diabetic neuropathy adalah seperti berasa kebas, sakit dan berdenyut serta pengurangan deria rasa terutama pada kaki dan tapak kaki. EPO merangsang peredaran darah pada sistem saraf dan berkemungkinan mampu mengurangkan risiko dan symptom ganguan saraf yang disebabkan oleh penyakit diabetes/kencing manis.
Kesihatan Jantung dan Paras Kolestrol:~
  • Kandungan GLA dalam EPO merupakan sejenis asid lemak dalam kategori Omega-6, kajian mendapati GLA mampu mengurangkan paras kolestrol dalam darah yang menyebabkan penyempitan saluran darah (atherosclerosis). Atherosclerosis adalah penyebab utama serangan jantung (heart attact) dan stoke. Oleh itu pengambilan asid lemak Omega-6 dan Omega-3 yang seimbang dapat mengurangkan risiko serangan jantung.
Osteoporosis:~
  • Kajian mendapati individu yang kekurangan asid lemak perlu (essential fatty acid) terutama GLA dan EPA lebih cenderung mendapat masalah tulang rapuh. Pengambilan makanan tambahan GLA dan EPA (Omega-3) yang seimbang secara berterusan berkemungkinan dapat menguatkan struktur tulang dan seterusnya mengelakkan masalah tulang rapuh terutama bagi wanita berumur 65 tahun keatas.

Khasiat dan kegunaan lain EPO :~

  • Mengurangkan radang dan sakit sendi
  • Melegakan sclerosis
  • Kanser terutama kanser payudara
  • Mengurangkan tekanan darah

**Pengambilan Omega-6 (GLA daripada EPO) dan Omega-3 (daripada fish oil) yang seimbang meningkatkan tahap kesihatan tubuh badan. Oleh itu pengambilan makanan tambahan EPO bersama-sama Fish Oil lebih memberi kebaikan daripada pengambilan EPO sahaja.


Pada pendapat aku, EPO ni memang bermanfaat diamalkan sebab dia jenis vitamin semulajadi. Tapi kesannya ikut orang juga, macam aku seminggu dah nampak kesannya, kelembabpan kulit memang terasa sebab aku jenis kulit kering kalau kurang minum air. Semua ni bergantung pada seseorang juga yang penting kena amalkan secara konsisten ye...(jangan nak hasil cepat je tau!)

Better amalkan supplement macam ni daripada supplement "segera" yang kita tak tahu kesan pengambilannya. Bukan aku nak burukkan produk baru yang berlambak dipasaran tu, tapi produk tak sampai setahun jagung dah claim tak ada kesan sampingan. So jadilah pengguna yang bijak.

Ok, sampai di sini sahaja perkongsian, jumpa next entry 😉


#Untuk masalah period kesan boleh dilihat selepas 2-3  bulan (masalah period tak menentu)..tapi bergantung pada individu juga..lepas ni boleh try EPO with fish oil pula. 😍
mengandungi pelbagai khasiat terutama untuk wanita. Bunga liar berwarna kuning ini, digunakan sebagai bahan kesihatan sejak dulu lagi. Tumbuhan ini juga dikenali dengan beberapa nama lain termasuk pokok demam, raja mengubati penyakit dan herba willow malam.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
mengandungi pelbagai khasiat terutama untuk wanita. Bunga liar berwarna kuning ini, digunakan sebagai bahan kesihatan sejak dulu lagi. Tumbuhan ini juga dikenali dengan beberapa nama lain termasuk pokok demam, raja mengubati penyakit dan herba willow malam.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
evening primrose mengandungi pelbagai khasiat terutama untuk wanita. Bunga liar berwarna kuning ini, digunakan sebagai bahan kesihatan sejak dulu lagi. Tumbuhan ini juga dikenali dengan beberapa nama lain termasuk pokok demam, raja mengubati penyakit dan herba willow malam.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Eu evening primrose?
Primrose atau lebih dikenali sebagai evening primrose mengandungi pelbagai khasiat terutama untuk wanita. Bunga liar berwarna kuning ini, digunakan sebagai bahan kesihatan sejak dulu lagi. Tumbuhan ini juga dikenali dengan beberapa nama lain termasuk pokok demam, raja mengubati penyakit dan herba willow malam.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Primrose atau lebih dikenali sebagai evening primrose mengandungi pelbagai khasiat terutama untuk wanita. Bunga liar berwarna kuning ini, digunakan sebagai bahan kesihatan sejak dulu lagi. Tumbuhan ini juga dikenali dengan beberapa nama lain termasuk pokok demam, raja mengubati penyakit dan herba willow malam.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Primrose atau lebih dikenali sebagai evening primrose mengandungi pelbagai khasiat terutama untuk wanita. Bunga liar berwarna kuning ini, digunakan sebagai bahan kesihatan sejak dulu lagi. Tumbuhan ini juga dikenali dengan beberapa nama lain termasuk pokok demam, raja mengubati penyakit dan herba willow malam.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
evening primrose mengandungi pelbagai khasiat terutama untuk wanita. Bunga liar berwarna kuning ini, digunakan sebagai bahan kesihatan sejak dulu lagi. Tumbuhan ini juga dikenali dengan beberapa nama lain termasuk pokok demam, raja mengubati penyakit dan herba willow malam.

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

Tempahan Design Blog dari T-Shirt Printing and Design

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada warga dunia.

Tempahan blog masih dibuka lagi dan masih dalam tempoh promosi.
Kali ni nak review blog customers yang baru menempah dengan Cik Farah.

Blog ni blog biz.
Thema biru, hitam dan putih.

Header beliau:


Full template beliau jenis 3 column:


Kepada sesiapa nak tempah baju kelas, persatuan, kelab boleh PM tuan blog ye kerana beliau menawarkan perkhidmatan mencetak baju yang berkualiti. Tshirt dan baju jenama lain pun ada boleh la jenguk-jenguk. Korang pasti berpuas hati dengan kualitinya.

Kalau nak skodeng blog beliau boleh click banner di bawah tu ye.

http://tshirtprintingselangor.blogspot.my/

Jangan lupa follow blog T-shirt Printing Murah Selangor

Terima kasih kerana menempah dengan Cik Farah.

Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header


Promosi hanya untuk full template sahaja tau! Rugi kalau tak tempah awal-awal sebab Cik Farah hanya ambil limited je tau. Ok tata..


Happy blogging! 💓




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.